Alimentació saludable

Alimentació saludable

Compromís amb les persones consumidoresLa nostra contribució a una alimentació saludable

Proporcionar una alimentació saludable i equilibrada a tots els consumidors és el nostre objectiu primordial com a organització. No només realitzem, per aconseguir-ho, una escolta activa de les seves necessitats, sinó que desenvolupem diverses actuacions per assegurar la qualitat de tots i cadascun dels nostres productes, així com per educar en la prevenció de determinats problemes de salut vinculats a hàbits alimentaris, per exemple, l'obesitat.

A EROSKI apostem per una oferta comercial basada en productes capaços de garantir una alimentació equilibrada i segura, i que a més cobreixi les necessitats nutricionals específiques de col·lectius com les persones amb malaltia celíaca, entre d'altres.

A més, per garantir que les nostres propostes en salut i alimentació responen a les necessitats i prioritats a les quals apunta la comunitat científica, comptem amb un òrgan assessor: el Comitè Científic de la Fundació EROSKI, format per professionals especialitzats en salut, que ens guia i orienta en la definició de la nostra estratègia a mitjà i llarg termini del nostre compromís amb l'alimentació saludable.

Seguretat alimentària

El Model de Gestió de Qualitat d'EROSKI garanteix els més alts estàndards de qualitat i seguretat en els nostres productes i serveis. S'estructura en un conjunt de normes, processos, procediments i eines que, relacionats entre si al llarg de tota la cadena de valor, asseguren que els productes que comercialitzem compleixin amb totes les garanties en matèria de seguretat alimentària. Más información

Alimentació equilibrada i saludable

En el nostre compromís irrenunciable amb la salut anem més enllà de garantir la seguretat alimentària dels productes que comercialitzem. Per aquesta raó, treballem per oferir opcions de consum més equilibrades i saludables.

Millora nutricional del producte

A EROSKI treballem en la composició de tots els nostres productes per millorar permanentment el seu perfil nutricional. El 2019 hem reformulat 60 referències amb aquest objectiu, aconseguint que més del 70 % de la nostra gamma de marca pròpia tingui una valoració Nutri-Score A, B o C. A més, hem reformulat 44 referències de marca pròpia com a part del nostre compromís amb el "Pla de Col·laboració per a la Millora de la Composició dels Aliments i Begudes i Altres Mesures 2020", emmarcat en l'Estratègia de Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l’obesitat (NAOS), de l'Agència Espanyola d’Alimentació i Nutrició (AESAN), l'objectiu és reduir al voltant del 10 % de la mitjana de sucres afegits, greixos saturats i sal de cara al 2020.

El 2019 hem eliminat també greixos de palma i de coco de 64 referències de marca pròpia, avançant així en el nostre compromís d'eliminar progressivament el 100 % de la presència d'aquestes greixos en la nostra marca pròpia fins a 2021.

Informació sobre el contingut i equilibri nutricional dels productes

A EROSKI som conscients del valor de la informació que s’ofereix a les persones consumidores com un element essencial per a la defensa i protecció dels seus interessos, ja que només així poden prendre decisions informades i acord amb les seves necessitats. En tot moment, complim amb la legislació existent en matèria d'etiquetatge per a cada tipus de producte i amb les exigències de la nostra marca pròpia, incloent-hi informació addicional amb pictogrames que faciliten la identificació d'al·lèrgens i sistemes d'informació nutricional com el semàfor nutricional i el Nutri-Score.

El 2019 hem inclòs el Nutri-Score en tots els aliments de les nostres marques a la botiga i en l'envàs de 773 productes, així com en totes les receptes de plats saludables proposats als nostres Socis Client.

EROSKI Club compta amb un programa pioner de salut que ofereix gratuïtament informació personalitzada i incentius per a una alimentació i una compra més saludable i equilibrada a tots els nostres Socis i Sòcies Client. La seva finalitat és orientar el client sobre els aliments, quantitats i freqüència de consum que tant ell com altres membres de la llar necessiten per mantenir una alimentació equilibrada. Més informació

Necessitats nutricionals específiques

De manera especial, som sensibles a necessitats específiques en alimentació derivades de malalties que afecten algunes persones com la celiaquia, les al·lèrgies o les intoleràncies alimentàries. Treballem perquè la nostra oferta de productes per a elles sigui segura, suficient per a una compra ordinària i sempre amb un nivell adequat de preu. El 2019 hem renovat el conveni de col·laboració amb l'Associació de Celíacs del País Basc i hem establert un nou conveni de col·laboració amb l'Associació de Celíacs de La Rioja. Seguim treballant per millorar l'oferta de productes sense gluten, tant de la nostra marca pròpia com de marques d'altres fabricants, comptant actualment amb aproximadament 3.000 productes sense gluten, d'ells al voltant de 2.400 de diverses marques i més de 550 productes garantits sense gluten de la nostra marca pròpia. Més informació

Informació en salut i sostenibilitat

CONSUMER EROSKI és el projecte informatiu del Grup EROSKI amb el qual volem formar i informar els nostres consumidors per facilitar-los una vida saludable i sostenible, mitjançant productes informatius veraços, independents, pràctics i amens. A través d'aquesta publicació, disponible en castellà, català, euskera i gallec, tractem temes relacionats amb l'alimentació, la seguretat alimentària i la salut, però també altres temes d'interès per als nostres consumidors: el medi ambient, la solidaritat, les mascotes, els nadons o l’estalvi i l'economia domèstica. Durant el 2019 hem continuat amb el nostre afany de millora i servei als nostres lectors i consumidors, incorporant noves seccions del seu interès. Hi col·laboren, a més de diferents professionals, diverses entitats com la Federació de Diabètics Espanyols (FEDE), la Fundació Espanyola del Cor (FEC), el centre tecnològic Azti-Tecnalia i l'Associació Espanyola de Pediatres d'Atenció Primària (AEPap). Més informació

Alimentació i hàbits saludables des de la infància

La informació i la formació són eines fonamentals per prendre decisions adequades resepcte a l’alimentació. Per això, promovem una alimentació que previngui l'obesitat infantil i oferim eines formatives a nens i nenes perquè prenguin les millors decisions sobre la seva alimentació de forma conscient i divertida.Aquesta iniciativa de la Fundació EROSKI que va néixer el 2013 i té l'objectiu de fomentar una alimentació equilibrada i uns hàbits de vida saludables entre la ciutadania, i ser punt de trobada de professionals de la salut, de l'educació, progenito

Más información