Acció social 2019

Acció social

La nostra contribució a la comunitat



La nostra contribució a la comunitat

Considerem la solidaritat com un principi fonamental sota el qual realitzar la nostra activitat i per això, vam dedicar anualment el 10 % dels beneficis d'EROSKI a la Fundació EROSKI per al desenvolupament d'activitats socials. D'aquesta manera, donem suport a accions, per iniciativa pròpia o mitjançant l'establiment de convenis de col·laboració amb tercers per al desenvolupament social i cultural del nostre entorn. A més, des d'EROSKI vam realitzar contribucions econòmiques a fins socials que el 2019 van sumar més de 9 milions d'euros.

Per a les persones que formem EROSKI suposa un orgull haver desenvolupat el 2019 nombrosos acords i convenis de col·laboració amb associacions, ONG i entitats socials, així com més de quinze campanyes en què impulsem el protagonisme i la implicació de les persones consumidores.

El 2019 les aportacions econòmiques van ascendir en total a 10.250.560 € distribuïts en els següents camps de l'acció social:







Iniciatives solidàries

Cooperació internacional

A EROSKI creiem que la solidaritat ha de creuar fronteres i per això les nostres campanyes també posen el focus en respondre necessitats urgents als que estan més lluny:
  • Campanya solidària de Nadal a favor de la infància.
  • Programa lliurament de producte.
  • Campanya de la bossa solidària a favor d'ACNUR.

Campanyes solidàries locals

Els nostres programes de solidaritat alimentària que ajuden a les persones en risc d'exclusió social del nostre entorn més proper es complementen també amb campanyes solidàries locals. Aquestes accions busquen donar resposta a situacions d'emergència en localitats on estem present, donar suport a altres col·lectius vulnerables i promoure la inclusió gràcies a hàbits de consum que afavoreixin la preservació dels recursos naturals.
  • Campanya d'emergència per les inundacions de Tafalla.
  • Campanya amb Projecte Home a Balears.
  • Gestió de residus tèxtils solidària i sostenible.
Més informació

Solidaritat alimentària

En línia amb el nostre objectiu de sensibilitzar les persones consumidores sobre la urgència de pal·liar els problemes en la cobertura de necessitats bàsiques en el nostre entorn, hem organitzat campanyes que permetin la implicació de la nostra clientela en accions de solidaritat alimentària.

Campanyes solidàries amb implicació de les persones consumidores

el 2019 hem complert 23 anys de col·laboració amb la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), a la qual donem els aliments recollits en dues grans campanyes solidàries organitzades anualment a les nostres botigues: l’"Operació Quilo", al juny, i la "gran Recapte d'Aliments", al novembre.

Targeta solidària

A EROSKI posem a disposició de les entitats socials i administracions públiques la nostra Targeta Solidària, una eina per facilitar-los la finalitat d'atendre les necessitats bàsiques d'alimentació i higiene de persones en risc d'exclusió social. El 2019 hem facilitat amb la targeta solidària al fet que més de 20 entitats socials canalitzaran ajudes a més de 1.000 beneficiaris en diferents províncies.

Programa "Rebuig zero"

A EROSKI seguim en la nostra lluita contra el malbaratament alimentari articulant un protocol d'actuació que garanteix la seguretat alimentària a les donacions de tots els productes frescos i d'alimentació que, estant en perfectes condicions de consum, retirem dels nostres lineals per complir amb el nostre compromís amb els clients de frescor màxima i aspecte de l'envàs. Durant aquest 2019, EROSKI ha donat més de 6.748 tones d'aliments destinats als col·lectius més desfavorits. La xifra equival a 8.788 dietes personals anuals donades. A més, el 2019 vam tornar a participar en la Setmana contra el Malbaratament d'Aliments d'AECOC compartint bones pràctiques amb les persones consumidores.

Més informació

Col·laboració amb persones amb capacitats diferents o amb malaltia

A EROSKI, conscients dels reptes diaris que han d'afrontar les persones amb capacitats diferents o amb necessitats especials derivades d'una malaltia, mantenim una col·laboració estreta amb les organitzacions que les representen i que treballen per millorar el seu benestar i qualitat de vida. El patrocini de projectes i iniciatives en aquest àmbit és també fonamental en la nostra acció social i es desenvolupa mitjançant la signatura de nombrosos acords de col·laboració amb entitats socials del món de la discapacitat i de malalties diverses.

  • FORUM-SPORT amb l'esport inclusiu.
  • CAPRABO lluita contra l'Alzheimer.
  • Lluita contra el càncer.
Més informació

Suport a les famílies

EROSKI manté convenis de col·laboració per al suport a les famílies nombroses amb entitats com Fanoc i Família XL, entre d'altres. A més, conscients de les necessitats particulars d'aquest tipus de famílies, oferim avantatges especials a través de les nostres targetes de fidelització. Així, durant 2019 més de 20.000 famílies nombroses s'han beneficiat d'un estalvi de més d'1,3 milions d'euros.

Aquesta iniciativa se suma al programa ja existent d'ajuda a les famílies conegut com a "Benvingut Nadó". Gràcies a aquest, en el passat exercici lliurem 12.063 bolquers, així com descomptes i promocions en productes pensats per al primer any de vida de l'infant.

En Vegalsa-EROSKI també hem fet un pas més en la seva ajuda a les famílies després adherir-se en 2016 al Programa "Tarxeta Benvida" de la Xunta de Galícia. El 2019 s'han transferit 26.602 euros a les famílies a través d'aquesta iniciativa.

Foment de la cultura, oci i entorn local

El foment de les iniciatives més locals d'EROSKI busca afavorir el benestar de les persones properes a la nostra xarxa comercial i valorar la cultura i tradicions més properes.
  • Promoció i difusió de llengües locals
    A EROSKI considerem les llengües locals com a part essencial del patrimoni cultural de les comunitats del nostre entorn i per això treballem de forma contínua per a la seva promoció i difusió.
  • Oci i cultura
    Intentem apropar la cultura a les persones consumidores a través de diversos patrocinis. També donem suport activitats esportives organitzades en el nostre entorn més proper. El 2019 hem contribuït, a través del programa CAPRABOSport, amb 199.281 euros repartits entre 118 clubs amateurs amb l'objectiu de fomentar hàbits saludables com el de la pràctica esportiva.
Més informació