Zer eskaintzen dizugun

Erreferentziazko erakunde bat

Kontsumo handiko zerbitzuak eta ondasunak merkaturatzen dituen txikizkako banaketa-talde kooperatibo nagusietako bat gara Europan.

Emaitzetara bideratutako ikuspegia

Bultzatu zure proiektuaren hazkundea EROSKIrekin batera gizartean inpaktu positiboa sortzen duzun bitartean.

Gure erronketako batean parte hartu nahi duzu?

1.

Prozesuen hobekuntza salmenta-puntuan

2.

Horniketa-kate malgua eta eraginkorra erraztea

3.

Kontsumo-ohitura osasungarriak eta iraunkorrak erraztea

4.

Erosketa-esperientzia erosoa eta pertsonalizatua eskaintzea, tirabirarik gabe

  • Entzuten dizugu

  • Harremanetarako datuak

  • Proiektuaren datuak

Gure Proiektuak

2022

EGEF 

2022an, Eusko Jaurlaritzak eta Europar Batasunak elkarrekin finantzatutako proiektu batean baino gehiagotan kolaboratu dugu EGEF Eskualdeak Garatzeko Europako Funtsaren bitartez, hala nola AIXIA (ZE-2022/00031), INSTORE (ZL-2022/00246), NOWASTE (ZL-2021/00717) eta EROSKVIA (ZL-2022/00434), zeinen xedea baita Edge-to cloud-ean espazio kognitibo iraunkor bat sorraraztea, inbentarioen kudeaketarako adimen artifiziala eratzea, elikagai hondakinak gutxitzeko eta baloratzeko teknologia berriak erabiltzea eta bezeroentzako zerbitzuak digitalizatzea. 

ToNoWaste

ToNoWaste 48 hilabeteko proiektu bat da, zazpi herrialdetako 21 instituziok elkarrekin lantzen dihardutena elikagai iraunkorren ekoizpenak eta kontsumoak dakarren erronka gainditzeko. Aktore eta diziplina askotariko ikuspegia du, eta aintzat hartzen ditu ez bakarrik erronka agronomikoak, ekonomikoak, ingurumen arlokoak eta negozio ereduarenak, baizik eta baita beste alderdi transbertsal batzuk ere, hala nola psikologia, zuzenbidea eta berrikuntza soziala, zertarako eta gizartean eta genero arloan dauden desberdintasunak ere borrokatzeko. ToNoWaste-k merkatuko eragileei erakutsiko die zientzian eta ebidentzian oinarritutako tresnak eta datuak erabiltzen; horrela, erabaki hobeak hartzeko moduan izango dira, elikagaiak ekoizteko eta kontsumitzeko eredu iraunkorrago baten aldera egiteko. Elikagai freskoen balio katean elikagaiak alferrik ez galtzeko ekintzei buruz erabakirik onena zer hartzen duen ikertzen hasten da. Berrikuntza irekiko ekosistema bat da, aldez aurreko aurkikuntzak aprobetxatzeko diseinatua, sustatzaile sozialak, teknikoak/ingurumenekoak, ekonomikoak, politikoak/legezkoak, etikoak eta demografikoak identifikatzeko eta abian dauden I+G ekintzekin lankidetzan aritu eta soluzio integralak proposatzeko.

Jarraitu proiektuak medio sozialetan dituen kanalei: Twitter eta Linkedin.

© 2022 toNoWaste. Funded by the European Union under contract 101059849. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or European Research Executive Agency (REA). Neither the European Union nor REA can be held responsible for them.

INFORMPACK

InformPack proiektuak, EIT Food-ek Europar Batasuneko funtsekin finantzatutakoak, kontsumitzaileek elikagaien ontziratzeekiko dituzten alde kulturalak esploratzen ditu, produktua hautatzeko ereduaz eta hura ezabatzeaz denaz bezainbatean. Aurkitzen denarekin, publikoaren portaeran eragingo duten ekintzak, tresnak eta estrategiak aplikatu nahi dira, eta soluzioak aurkeztu, Europan elikagaien ontziratze iraunkorragoaren ekosistema baterako trantsizioa egiteko moduan.

2022an abiatu zen proiektua, hiru urtekoa da eta sei bazkide biltzen ditu: Aarhus University, VTT, BIOAZUL, MASPEX, Institute of Animal Reproduction and Food Research of the Polish Academy of Sciences, University of Reading eta EROSKI.

EROSKIVIA

EROSKI S.COOP.-ek HAZITEK programaren babesa eskuratu du, I+G laguntzen arloan, zeina Eusko Jaurlaritzak eta Europar Batasunak finantzaten baitute elkarrekin FEDER 2021-2027 funtsaren bitartez. EROSKIVIA proiektua gauzatzeko da laguntza, “bidaiaren sektoreko solas-morroietan Q&A y Lifelong Learning hibridazio sistema berritzailea ikertzeko eta garatzeko “.


EROSKI S.COOP. eta BATURA enpresa, proiektu honen bitartez, Whatsapp sare sozialean integratutako “backoffice” informazio plataforma berritzaile bat ikertzeari eta garatzeari ekin diote, zeinak bezeroentzako informazio zerbitzua hobetzeko balioko baitu. I+G arloko proiektu honekin, behar bezain ondua dagoen soluzio bat lortu dute banatu aurretik egiazko ingurune batean balidatzeko.

2021

FOODATA

Honek kofinantzatutako jarduera: Eusko Jaurlaritzako Elikagaien Kalitate eta Industriako Zuzendaritza/EAEko elikakatea eta zuraren katea digitalizatzeko laguntza programa/00056DIG2021-5-FOODATA proiektua

FEDER

2021an Eusko Jaurlaritzak eta Europar Batasunak 2021-2027 Eskualde Garapeneko Europako Funtsaren (EGEF) bidez batera finantzatutako elkarlaneko hainbat proiektutan parte hartu dugu, hala nola Batera (ZL-2021/00569), Instore (ZL-2021/00655). ), Retail + (ZL-2021/00717) eta OnOff (ZL-2021/00574) proteina alternatiboetan, adimen artifiziala inbentarioen kudeaketan, etiketatze adimendunean eta bezeroen portaeraren azterketan zentratu ziren.

SISTERS

EROSKIk SISTERS proiektuan parte hartzen du, EBk finantzatutako Horizon 2020 esparruan. SISTERS- ek elikagaien galera eta xahuketa murriztea du helburu Europan elikadura-balio-katearen fase nagusietan, balio-katearen kate bakoitzari zuzendutako berrikuntzen bitartez: tresna berriak lehen ekoizleek zuzeneko salmenta eta kate motza (nekazariak) sustatzeko; berrikuntza teknologiko berriak prozesadore eta merkatarientzako ontzietan; eta kontzientziazio kanpainak txikizkariak eta kontsumitzaileak elikagaien galerari eta xahutzeari buruz.

Europako Batzordearen laguntzarekin, SISTERS EBko funtsezko proiektu bat izango da, arazoari modu integralean aurre egingo diona, aztertutako kasuetan elikagaien galera eta xahuketa %27,4 eta CO2 isurketak %20 inguru murriztuz. Proiektuaren barruan, EROSKI lan-pakete bat gidatzen ari da SISTERS-en berrikuntzek marketin-fasean duten eraginari buruz, handizkarien eta txikizkarien onarpenerako ontzi eta ontzi berritzaileen abantailak erakutsiz, praktika onen jarraibideak eta handizkarien eta handizkarien bikaintasun zigilua sortuz. txikizkariak.

Proiektuak 2021eko azaroan hasi zen, 4 urteko iraupena izango du eta Europako 8 herrialde ezberdinetako 18 bazkide biltzen ditu: AITIIP Centro Tecnológico (ES)-proiektuaren koordinatzailea, Agence BM-services (FR), Riberebro Integral S.A. (ES), PROEXPORT (ES), Munster Teknologia Unibertsitatea (IE), Rebus Labs AG (CH), CARBIOLICE (FR), BIO-MI d.o.o (HR), ITC Packaging s.l. (ES), KTH Royal Institute of Technology (SE), Natureplast SAS (FR), EROSKI (ES), Fondazione Edmund Mach (IT), Laboratori Archa s.r.l. (IT), Enco Consulting s.r.l. (IT), INNOVARUM (ES), Safe Food Advocacy Europe A.S.B.L. (BE) eta GAIA BioMaterials (SE).

Jarraitu proiektuaren sare sozialetako kanalak: Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn

2020

Straight2Market

Europako RIS Straight to Market berrikuntza proiektuak (RIS S2M) helburua du tokian tokiko enpresa txiki eta ertainei, enpresa berriei eta hedapenean direnei laguntzea merkatu nagusietara eramaten elikagai produktu berriak eta nutrizio nahiz iraunkortasun aldetik asko hobetutakoak. Proiektuak merkatura begirako helburu indartsua du, kontsumitzaileenganako konpromisoarekin konbinatuta. 

EIT Food-ek kofinantzatutako ekimena da, eta Europako Berrikuntza eta Teknologia Institutuaren laguntza du (European Institute of Innovation and Technology – EIT), Europako Batasuneko erakundea bera. Europan, EIT Food dago elikadura berrikuntzaren arloan ekimen nagusietan, eta lan egiten du elikagai sistema iraunkorragoa, osasungarriagoa eta fidagarriagoa izan dadin.Zortzi hilabeteko proiektua da. Jakion enpresak tomate saltsa/boloniar erako saltsa berri bat garatuko du, zeina kontsumitzailearen nutrizio egoeraren eta osasunaren mesedetan jardungo baita azukre gehigarririk bota gabe eta gatz kopuru minimoarekin. Hala, Espainiako osasun sisteman dagoen presioa gutxitzen saiatuko da. Saltsa horrek osagai osasungarri bat izango du, eta landare jatorriko elikagaien joerari jarraituko dio; gainera, etiketa garbi bat izango du (gehigarririk, kontserbatzailerik eta koloratzailerik gabe). Emaitza kontsumitzailearentzako tomate saltsa askoz osasungarriago bat izango da merkatuan daudenekin alderatuta.

ZeroW

ZeroW EBko proiektu bat da, 12 milioi eurokoa, elikagairik alferrik ez galtzeko berrikuntza sistemikoak egiteari buruzkoa eta Horizon 2020 programako Green Deal deialdiak finantzatua.

2022tik 2025era iraungo du proiektuak, eta hamazazpi herrialdetan interesa duten beste 46 kolaboratzailerekin ezarriko da.

ZeroW proiektuak soluzio sinesgarriak emango ditu elikagai galera nabarmen jaisteko; horretarako, elikagai sistemako aktore guztiak inplikatuko ditu lankidetza esparru berean; hala, bidezko trantsizio bat bizkortuko du guztiontzako elikagai sistema iraunkor baterantz, bai alderdi sozialetik, bai ekonomikotik eta ingurumenaren alderditik.

Herritar guztiei (talde zaurgarriak barne) elikagai seguru, hazkurritsu eta eskuragarriak emateko elikagai sistemek duten zeregina aintzat hartzen da, eta integratuta dago ZeroW proiektuaren soluzio berritzaile erakusgarrietan.Jarraitu proiektuak medio sozialetan dituen kanalei: Twitter, Linkedin eta Youtube.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 programme under grant agreement No 101036388.

FUSILLI

FUSILLI elikagaien eta baliabide naturalen gaineko proiektu bat da, Europar Batasunaren Horizon 2020 delako ikerketa eta berrikuntza programak finantzatua. Lau urtez, FUSILLIk ardatz hartuko du hiriei laguntzea elikagai sistema iraunkorragoetara jotzeko trantsizioan. Helburua lortzeko, FUSILLI proiektuak hamahiru herrialdetako 34 bazkideren esperientzia konbinatuko du; sartuta daude hiriak, unibertsitateak, enpresa txiki eta ertainak, GKEak eta industriak.

FUSILLIren handinahi nagusia da mugak gainditzea eta elikadura politika integratu eta sistemikoak ezartzea, zertarako eta elikagai sistema iraunkorreranzko trantsizioa laguntzeko eremu urbanoei, periurbanoei eta hurbileko landa inguruneei. Helburu hori lortzeko, FUSILLIk hamabi hiri jarri ditu ezagutzen ikaskuntzarako eta trukerako sare batean; hala, elikagai sistemaren eraldaketan dauden erronkei heldu nahi die:

Hiri bakoitzak berrikuntza ekosistema ireki bat garatuko du. Helburua da askotariko ekintza berritzaileak ezartzea elikadura katearen etapa guztietan: ekoizpena eta prozesamendua, banaketa eta logistika, kontsumoa, elikagai galera eta gobernantza.

Jarraitu proiektuak medio sozialetan dituen kanalei: Twitter eta Linkedin

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No. 101000717.

FOODRUS

FOODRUS lanean ari da elikagai galerari aurre egiteko, Europako bederatzi eskualdetan elikadura sistema erresilienteak sortuz. Hori lortzeko, proiektuak 23 irtenbide zirkular probatuko ditu elkarlanerako askotariko berrikuntza moduak erabiliz, besteak beste: teknologikoa (blockchain soluzioak elikagaien galerak kudeatzeko), soziala (herritarren artean zientzia jarduerak sustatzea eta hezkuntzako materialak sortzea kontsumo ohitura iraunkorrak sustatzeko), antolamendukoa (azken miliako sareak sortzea tokian tokiko kontsumoa eta dohaintza sustatzeko) eta fiskala (Pay As You Throw eskema berriak).

Irtenbide berritzaile horiek eragile guztiak ahaldundu eta inplikatuko dituzte tokian tokiko elikadura sistemetan, hala nola nekazariak, azken kontsumitzaileak eta gainerako guztiak; horrela, eragile ugariko aliantza bat eraikiko dute, elikagaien galeraren erronkari aurre egiteko.

FOODRUS proiektuak Europako hamar herrialdetako 27 bazkide ditu, eta Deustuko Unibertsitateak koordinatuta dago.Jarraitu proiektuak medio sozialetan dituen kanalei: Twitter, Linkedin eta Youtube.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 101000617.