10 Konpromisoak Osasunaren eta Jasangarritasunaren alde

Modu integralean txertatzen ditugu garapen jasangarrirako printzipio horiek gure erakundean, eta gure plan estrategikoak eta kudeaketa planak bideratu egiten ditugu eragin kaltegarriak murriztera eta onuragarriak sustatzera. Horregatik, 2018. urtean EROSKIren 10 konpromisoak landu genituen Osasunaren eta Jasangarritasunaren alde eta horiek dira gure iparra eta gure ibilbide orria kontsumitzaileen eta gizartearen eskari eta itxaropenei egoki erantzuteko; 2019an, CAPRABOk ere bat egin zuen konpromiso horiekin.

1. Elikagaien segurtasunean inplikatzen gara

       

Konpromisoa dugu elikadura arloko segurtasunarekin, eta prebentziozko kalitate plan bat egiten dugu horretarako, kontrolatu egiten dugu produktuen trazabilitatea eta elikagai freskoen hotz katea.

  • 15.427

    kontrol analitiko produktuei eta zerbitzuei

  • 318

    ikuskapen hornitzaileei

  • 918

    ikuskapen saltokiei

2. Elikadura orekatua sustatzen dugu

           

Sustatu egiten dugu modu orekatuan elikatzeko behar ditugun elikagaien kontsumoa, murriztu egiten ditugu gehiegizko kopuruetan osasunari kalte egiten dioten mantenugaiak eta hobetu egiten dugu gantz saturatuen kalitatea.

  • 183

    produktu birformulatu ditugu gure markakoen artean, horien nutrizio profila hobetzeko

  • 86

    produktu birformulatu ditugu gure markakoen artean palma eta koko olioak kentzeko osagaietatik, eta 2021ean lortuko dugu gure markako guztiei kentzea

3. Haurren gizentasunari aurrea hartzen diogu

   

Lanean ari gara haurren gizentasunari aurrea hartzeko, eta elikadura orekatua sustatzen dugu haurtzarorako, lehentasuna ematen diogu haurrentzako gure produktuen nutrizio kalitateari, eta bi milioi haur eta haien familiak trebatuko ditugu bizi ohitura osasungarrietan 2025erako.

  • 126.002

    ikasleri eta haien familiei eman diegu heziketa 2020an Elikadurari eta Ohitura Osasungarriei buruzko Heziketa Programaren bitartez.

4. Nutrizio premia espezifikoei erantzuten diegu

   

Premia espezifikoak dituzten pertsonek geure dendan elikagai orotatik izan dezaten lan egiten dugu, eskaintza handituz eta alternatibak eskainiz, hala nola eskariak egiteko zerbitzua eta geure on-line denda.

  • 3.000

    produktu dira glutenik gabeak gure dendetan, eta 530 baino gehiago gure markakoak

  • +1.600

    Euskadiko, Nafarroako, Kataluniako eta Errioxako zeliakoen elkarteetako 1.600 bazkidek baino gehiagok eskuratu dituzte %20ko deskontuak glutenik gabeko 200 produktu espezifikotan

5. Lagundu egiten dugu arduraz kontsumitzen

                   
                   

EROSKIn elikadura jasangarria errazten dugu, eta murriztu egiten dugu gure prozesuek, dendek eta produktuek ingurumenean duten eragina. Gainera, sustatu egiten ditugu produktu ekologikoak eta ekoizpen modu iraunkorragoa darabiltenak, eta murriztu egiten dugu gehigarri artifizialen erabilera eta babestu egiten dugu animalien ongizatea.

  • %9

    murriztu ditugu CO2 isuriak 2020arekin alderatuta

  • +145

    ontzi eta bilgarri ekodiseinatuta

  • +9

    milioi otordu baino gehiago eman dizkiegu gizarte erakundeei Zero Hondakin programaren bidez

6. Tokian tokiko produktu gehiago eskaintzen dugu

           

Lagundu egiten dugu gure denden inguru sozial eta ekonomikoak aurrera egin dezan eta sustatu egiten dugu tokikoan tokiko komunitateen kultura, ekitaldi gastronomikoak eginez, ekoizpen guneetara bisitak antolatuz eta erro sakonak dituzten festa tradizionaletan lagunduz.

  • 2.692

    produktu eskaintzen ditugu tokian-tokian ekoitziak 2.404 ekoizle txikirekin lankidetzan

  • +12 milioi

    euro baino gehiago bideratu ditugu gizarte ekintzetara jarduten dugun inguruetan

  • +1 milioi

    euro baino gehiago bildu ditu Elkartasun Zentimo programak

7. Ongi eta merke jatea errazten dugu

           

Prezioak hobetu egin ditugu modu orekatu eta arduratsuan elikatzeko beharrezkoak diren produktuetan, eta aurrezteko proposamen pertsonalizatuak egiten dizkiegu gure Bazkide Bezeroei.

  • +326

    miloi euro transferitu dizkiegu aurrezki gisa bezeroei, eskaintzen, sustapenen eta beste kanpaina batzuen bidez

8. Entzun egiten dugu, eta garbi eta garden jokatzen dugu

Modu garbi eta gardenean jokatzen dugu, eta parte hartzeko bideak irekitzen dizkiegu Bazkideei langileei eta Bazkide bezeroei, eta baita intereseko beste talde batzuei ere. Gainera, ahal den argiena eta gardenena izaten saiatzen gara ontzietan ematen den informazioan.

  • 64.200

    Bazkide Bezerok parte hartu dute entzute saioetan

  • %100

    nutrizio etiketa aurreratua dendetan, 1.700ek baino gehiagok berezko ontzian

  • %100

    proposatutako plater osasungarrien errezetetan Nutri-Score balorazioa daramate

9. Geure burua zaintzen dugu langile garen aldetik

               

Osasunaren, ongizatearen eta kontsumo arduratsuaren arloko prestakuntza sustatzen dugu, xede jakin batekin: gure langileen bizi kalitatea hobetzea, prestakuntza eskainiz haiei eta haien familiei, baita aholkularitza, jarduerak, programak eta tresnak ere.

  • 429

    langilek parte hartu dute elikadura orekatuari eta osasunari buruz eman ditugun 2.826 formazio orduetan

  • 109.549

    formazio ordu eman dizkiegu guztira langileei

10. Bizimodu osasungarriagoa bultzatzen dugu

           

Osasunaren eta Jasangarritasunaren gaineko kalitatezko informazioa bultzatzen dugu zenbait kanalen bitartez, hala nola CONSUMER EROSKI aldizkaria eta www.consumer.es webgunea. Horretaz gain, aholkularitza programa pertsonalizatua eskaintzen diegu EROSKI club-eko Bazkideei.

  • 47,9 milioi

    bisita www.consumer.es webgunean

  • +25.000

    Bazkide Bezerok parte hartu dute modu aktiboan elikadura osasungarriarekin zerikusia duten erronketan

  • +29.000

    Bazkide Bezerok jaso dituzte Ekilibria programako txostenak hilero