Bosgarren urtez jarraian, “EROSKI–BCC Onenak” aitortza sariak banatu ditugu Basque Culinary Centerrekin batera. Aitortza horiek gazte talentudunak saritzen dituzte, hain zuzen, gastronomia eraldatzen ari direnak tokiko produktuarekin, iraunkortasunarekin eta berrikuntzarekin.

Aurten, hauek jaso dituzte: Esther Merinok, aitzindaria bera NoLo edarietan eta hartzidura artisauan; Lola Palaciok, Alenda jatetxeko buruak (Asturias); eta Jon Iñaki Yurrebasok, Mendi Goikoa Bekoa hotel-jatetxekoak (Bizkaia). Haien proiektuek erakusten dute tradizioa eta berrikuntza eskutik joan daitezkeela osasungarriagoa, kontzienteagoa eta lurraldeari lotuagoa dagoen elikadura bat bultzatzeko.

“Gure ustez, tradizioa inspirazio iturri da etorkizuna eraikitzeko; horregatik, aitortza egiten diogu gure gastronomia hobeto kontserbatzen dutenei eta, era berean, datorrena irudikatzera ausartzen direnei”.

EROSKIn, gure erroak bistatik galdu gabe berritzen dugu, hau da, gure tokiko ekoizleekin besoz beso egiten dugu lan, ikuspegi berdinarekin: gure eskualdeetako aberastasun gastronomikoa zaintzea, bioaniztasuna babestea eta bizirik eustea gure nortasunaren parte diren ohitura zaharrei. Gure ustez, tradizioa inspirazio iturri da etorkizuna eraikitzeko; horregatik, aitortza egiten diogu gure gastronomia hobeto kontserbatzen dutenei eta, era berean, datorrena irudikatzera ausartzen direnei”.

Basque Culinary Centerren ospatuko dugu ekitaldi hori, erakundeetako ordezkariekin, sektoreko profesionalekin eta hedabideekin batera. Jardunaldi horrek inspiratu eta sendotu egiten du hartua dugun konpromisoa bai gastronomia iraunkorrarekin eta bai haren etorkizuna gidatuko duten belaunaldi berriekin.