NUTRIPAN, okindegi funtzional eta jasangarri berri baten garapena
- Regional

OKIN eta EROSKI lankidetzan batu dira honako proiektu honen baitan, erronka komun bat lortzeko: okindegi funtzional eta jasangarri berria garatzea, kontsumitzaileek okindegiko produktuetan eta ordezko aukeretan hurbilekoak eta osasuntsuagoak gero eta gehiago eskatzeko joera asebete ahal izango duena.
Proiektuaren helburu nagusia okindegiko produktuen lerro berri bat garatzea da, nekazaritza-praktika jasangarrien bidez lortutako tokiko osagaiekin egin ostean, nutrizio- eta funtzio-profil hobetua eskainiko duten produktuekin. Kontsumitzaileek gero eta aukera osasungarriagoen alde egiten duten eskaerari erantzutea du helburu garapen horrek, balio-kate osoa integratuz eta hurbileko produktuen kontsumoa sustatuz.
Honako hauek dira proiektuaren helburu estrategikoak:
- Balio-kate osoan hurbileko okindegi-produktuen kontsumoa sustatzea, kalitatea lehenetsiz.
- Okintza funtzionalean osasunera bideratutako produktuen merkatuan kokapen nabarmena lortzea, aukera osasungarriago eta orekatuagoen eskaera gero eta handiagoari erantzuteko.
Proiektuan, bi produktu sortzea dago aurreikusita:
- Nekazaritza-jasangarriko ogia: % 100ean nekazaritza-praktika jasangarrietatik datorren hurbileko irinez egina. Jasangarritasunean eta tokiko ekonomia babestean interesa duten kontsumitzaileei zuzenduko zaie produktu hau.
- Ogi proteikoa: zuntz eta proteina ugari dituena. Aukera osasungarriagoen eta elikadura orekatuaren bila dabiltzan kontsumitzaileentzat egina.