Formació, divulgació i innovació, eixos centrals de la renovació del conveni entre Basque Culinary Center i EROSKI
Compromís amb la innovació i la sostenibilitat en l’alimentació
L’objectiu és desenvolupar projectes i establir marcs col·laboratius en àrees com la innovació, la formació i la divulgació de continguts relacionats amb la salut, la sostenibilitat i l’impuls del producte local
EROSKI i Basque Culinary Center comparteixen l’objectiu de promoure projectes que transformin la manera d’entendre l’alimentació i la gastronomia
EROSKI i Basque Culinary Center han renovat l’acord de col·laboració quatre any més per enfortir així una relació que ja s’allarga més d’una dècada. Aquesta aliança estratègica continuarà promovent la innovació, la formació i la divulgació de la gastronomia, amb un enfocament especial en la salut i la sostenibilitat.
L’acord, rubricat pel director general del Basque Culinary Center, Joxe Mari Aizega, i pel secretari general d’EROSKI, Mikel Larrea, referma el compromís de les dues organitzacions de desenvolupar projectes que beneficiïn tant els professionals de la gastronomia com la cadena de valor i la societat.
“La renovació d’aquest conveni amb el Basque Culinary Center, un referent indiscutible en l’àmbit de la gastronomia, reflecteix el nostre compromís continu d’educar les persones consumidores i informar-les sobre la importància d’adoptar hàbits de vida saludables, molts dels quals tenen relació amb l’alimentació. Aquesta col·laboració ens permet promoure el valor dels productes locals i reconèixer la seva rellevància més enllà de la cuina. A més a més, reforça la nostra aposta per la innovació com a motor per construir un futur pròsper i sostenible, en què no només es consideri l’impacte ambiental, sinó també els aspectes socials i econòmics que enriqueixen la societat. Fer-ho juntament amb el Basque Culinary Center és una garantia de compromís i d’avantguarda. Estem molt satisfets de reforçar la nostra relació per tal d’abordar nous projectes de desenvolupament, formació i innovació”, ha afirmat el secretari d’EROSKI.
D’altra banda, el director general del Basque Culinary Center ha manifestat que “és un plaer comptar amb un patró com EROSKI, amb qui compartim valors i una visió única dels sectors de l’alimentació i la gastronomia que ens ha permès treballar en projectes estratègics rellevants. Al llarg de la nostra col·laboració hem treballat en àmbits com ara la formació, la innovació i la divulgació de coneixement gastronòmic, a fi d’impactar positivament en la societat. Aquesta renovació referma i consolida una relació que s’allarga més de deu anys i que ens permetrà continuar mirant al futur i afrontant reptes nous i il·lusionadors”.
Projectes conjunts i àrees de col·laboració
La col·laboració entre EROSKI i Basque Culinary Center al llarg d’aquests 12 anys s’ha manifestat en una varietat de projectes que van des de l’avaluació de la qualitat de productes fins a l’educació en hàbits alimentaris saludables. A més, les dues organitzacions treballen en projectes d’R+D+i per desenvolupar productes alimentaris amb valor afegit i promoure la innovació en el sector.
Una àrea rellevant de treball és la formació. Destaca la col·laboració en l’àmbit de la sensibilització sobre la importància de portar una alimentació equilibrada i seguir uns hàbits de vida saludables, amb programes com el “Xef de la classe” i amb 75 tallers impartits pel Basque Culinary Center a les aules d’EROSKI o les colònies gastronòmiques d’estiu per a joves. Aquests projectes contribueixen a la divulgació de la gastronomia, la sensibilització dels joves sobre la importància d’una alimentació equilibrada i la relació que té amb la salut, així com a mostrar com es pot planificar una dieta equilibrada (basada en la piràmide alimentària) i desenvolupar un menú setmanal, i a inculcar que la cuina no és només una eina per a alimentar-nos, sinó que transcendeix la manera com ens relacionem amb l’entorn social i natural.
A més de la formació enfocada a joves, també es desenvolupen conjuntament projectes de divulgació, com ara el programa de tallers i cursos intensius per a entusiastes de la gastronomia.
Així mateix, les dues entitats organitzen “EROSKI-BCC Onenak”, una iniciativa que reconeix anualment diversos professionals amb projectes emprenedors que es desenvolupen en els àmbits de la sostenibilitat, el producte local, la innovació o la salut. A més a més, posa en valor el treball dut a terme, en una aposta pels joves talents com a motor de canvi del sector de l’alimentació i la gastronomia.
La innovació en conceptes gastronòmics és una altra de les línies estratègiques de treball en comú entre EROSKI i Basque Culinary Center, apostant pel desenvolupament de projectes conjunts duts a terme per professionals de totes dues organitzacions.
Una mirada al futur
La renovació d’aquest acord no només assegura la continuïtat d’aquests projectes, sinó que també obre la porta a noves iniciatives que puguin sorgir. EROSKI i Basque Culinary Center estan compromesos a seguir liderant la innovació i la educació gastronòmica, a respondre als reptes de l’alimentació moderna i a promoure una alimentació informada, saludable i sostenible.
Compartir en: