• O obxectivo do proxecto é acompañar na mellora das prácticas medioambientais, sociais e de goberno corporativo dos produtores agroalimentarios

  • O programa, activo desde 2022, está implantado xa en País Vasco, Galicia, Navarra e Aragón

  • EROSKI impulsa un tecido produtivo agroalimentario local altamente diversificado como elemento clave para a sostibilidade do sector

EROSKI conta xa con 376 participantes no seu “Programa de Acompañamento a Provedores Locais”, unha iniciativa ao servizo dos seus pequenos produtores agroalimentarios que ten como obxectivo acompañalos na mellora do seu desempeño ambiental, social e de goberno corporativo (ASG). Con el, EROSKI facilítalles a súa adaptación ás novas obrigas normativas e ás esixencias crecentes dos consumidores en materia de sostibilidade.

O “Programa de Acompañamento a Provedores Locais” foi lanzado no País Vasco hai tres anos, en marzo do 2022 e continúa a súa extensión progresiva a outras rexións, como Galicia en 2023 e Navarra e Aragón en 2024. Do total de participantes, 101 son provedores locais do País Vasco, 179 de Galicia, 47 de Navarra e 49 de Aragón.

Os principais obxectivos que persegue son fortalecer o coñecemento e compromiso de EROSKI cos provedores locais e a súa contorna, proporcionarlles formación e apoio para a súa mellora continua cara sistemas de produción máis sostibles, ademais de acompañalos e guialos para obter unha maior calidade dos produtos, e lograr unha maior transparencia na cadea de valor.

“Desde EROSKI apostamos por unha colaboración estreita cos nosos provedores locais e convidámolos a participar neste programa para traballar xuntos cara unha maior sostibilidade dos produtos que comercializamos, unha inquedanza compartida polas persoas consumidoras actualmente. A Distribución somos unha peza clave na tracción e o apoio ao sector agroalimentario e tanto o impulso ás producións locais como a sostibilidade son eixos estratéxicos para nós”, explicou a directora Comercial de Produtos Locais de EROSKI, Asun Bastida.

Programa de Acompañamento en tres fases
EROSKI deseñou esta iniciativa con distintas fases que lle permiten, en primeiro lugar, coñecer en máis detalle o estado de situación dos seus provedores en aspectos ambientais, sociais e de gobernabilidade (ASG), e, despois, ofrecerlles contidos de valor para fortalecer os seus coñecementos e recursos para a optimización dos seus procesos e produtos. Para iso, EROSKI pon ao dispor dos seus provedores un cuestionario propio que aborda distintos aspectos da calidade do produto e da organización, concretamente: a calidade alimentaria, nutricional, comercial, ambiental e social, e a gobernabilidade.

A partir das respostas obtidas, elabora un informe personalizado para cada provedor coa súa valoración individual e comparativa co resto do sector, ademais das súas fortalezas, áreas de mellora e a súa contribución aos Obxectivos de Desenvolvemento Sostible (ODS). Ademais, xera un informe sectorial para poder identificar as temáticas máis relevantes para a maioría das empresas e traballar en contidos formativos que as reforcen coa colaboración de axentes locais como clústeres alimentarios ou a administración.

Pacto Mundial
O ano pasado EROSKI comunicou a través do Programa máis de 80 iniciativas formativas sobre sostibilidade aos seus provedores. En 2025, EROSKI reforzou o seu apoio no desenvolvemento de accións de capacitación cos clústeres alimentarios das rexións onde o Programa está en marcha.
Ademais, EROSKI repite un ano máis a súa participación no “Programa de Capacitación: Provedores Sostibles” do Pacto Mundial, grazas ao cal en 2024 impartiron 1.000 horas de formación á súa cadea de valor en aspectos de dereitos humanos, medio ambiente e desenvolvemento sostible.

Compartir en: