La baixada de preus d’EROSKI genera un estalvi de més de 33 m€ als seus clients el primer semestre de l’exercici 2024
Inversió destinada a mantenir uns preus competitius i assequibles

Ha reduït el preu de més de 5.700 productes d’alimentació, neteja i cura personal
La seva marca pròpia concentra més de la meitat de l’estalvi generat
L’estalvi més significatiu es concentra en els productes frescos, amb 1.183 referències rebaixades i un estalvi de gairebé 22 M€
EROSKI comença setembre amb més de 2.000 productes a l’actual cistell de “Sempre bons preus”, amb més de la meitat per menys de 2 €
EROSKI, que manté ferm el seu compromís amb el trasllat d’estalvi a les persones consumidores com una de les seves principals línies de política comercial del nou pla estratègic, ha aconseguit generar un estalvi acumulat de més de 33 milions d’euros per mitjà de la reducció de preus en més de 5.700 productes els primers sis mesos de l’exercici 2024. Aquest esforç és conseqüència de la decisió d’augmentar la inversió destinada a mitigar el trasllat dels costos més alts als preus i, així, poder mantenir uns preus competitius i assequibles, especialment, en productes essencials per a l’alimentació i la llar.
Més del 50% d’aquest estalvi, concretament, 17 milions d’euros, correspon a la baixada de preus de més de 1.100 productes de la seva marca pròpia. Així mateix, un dels programes més destacats és el seu cistell “Sempre bons preus”, on s’han reduït els imports de venda de 576 productes i que representa un estalvi addicional de 13 milions d’euros. Es tracta d’un cistell variat, complet, saludable i assequible, amb més de 300 productes frescos com ara fruita i hortalisses, peix, carn, pa, ous i altres essencials d’alimentació com ara llet, iogurts, pasta o arròs, entre d’altres. A més a més, inclou productes de neteja de la llar i de cura personal.
Productes frescos, clau en l’estalvi
EROSKI ha reforçat l’esforç d’inversió en estalvi, vinculat especialment amb el seu compromís amb l’alimentació saludable, i ha aconseguit així que l’estalvi més significatiu es concentri en els productes frescos, amb 1.183 referències i un estalvi de 21,9 milions d’euros.
Tot això ha fet que el cistell de la compra d’EROSKI hagi tingut una variació de l’1,14% durant aquest exercici 2024, que és igual a la pujada de l’IPC durant el mateix període.
Nova baixada de preus a 2.000 productes al setembre
Després dels mesos d’estiu, EROSKI activa noves baixades de preus a 2.000 productes d’alimentació –incloent-n’hi de frescos–, de cura personal i de la llar al cistell “Sempre bons preus”, per omplir de nou el rebost, més de la meitat dels quals amb un preu per sota de 2 euros. A més, s’hi suma el carretó de productes bàsics de qualsevol rebost per menys de 70 euros i la campanya de “Tornada a l’escola” amb descomptes i finançament sense interessos.
Consells per a estalviar en l’operació rebost després de l’estiu
“A EROSKI som plenament conscients que el cistell de la compra és una de les principals despeses de la llar. Per això, a més de la nostra estratègia de continuar invertint en baixades per mantenir sempre bons preus, oferim noves iniciatives que es tradueixen en estalvi per a la clientela i que, amb una bona planificació, li permeti ajustar aquesta despesa sense haver de renunciar a aliments saludables i bons per a tota la família”, ha recordat la directora Comercial d’EROSKI, Beatriz Santos.
Per mantenir un rebost ben assortit, és important incloure-hi aliments bàsics fàcils de conservar. Elaborar una llista que inclogui productes com ara conserves de peix, llegums, vegetals en conserva, fruita seca, lactis… pot ajudar a planificar més bé les compres. També cal tenir en compte els productes que es poden congelar, com ara verdures, hortalisses i diversos tipus de peix, fet que permet aprofitar les promocions i les ofertes típiques de després de l’estiu.
A més a més, evitar comprar de manera compulsiva i malbaratar aliments és fonamental per a l’economia domèstica. Planificar el menú setmanal i apostar per la cuina d’aprofitament són estratègies efectives per a reduir el malbaratament i gaudir de receptes apetibles.
Un altre consell útil és optar per productes de temporada. I consultar el calendari de fruita, verdura i peix permet elaborar menús més econòmics, perquè s’aprofiten productes frescos que, a més d’oferir qualitat i sabor, acostumen a tenir uns preus més competitius.
Compartir en: