Hem fet un pas més en el nostre compromís amb la sostenibilitat i amb el suport als nostres proveïdors locals amb el llançament del projecte FOODESG, amb la col·laboració del Basque Food Cluster. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del nostre Programa d’Acompanyament a Proveïdors, que té l’objectiu d’ajudar les petites i mitjanes empreses del sector a adaptar-se als futurs requisits legislatius en matèria de sostenibilitat.

El nostre programa d’acompanyament s’ha dissenyat per guiar els proveïdors locals en la implementació de diferents procediments relacionats amb la sostenibilitat. Un percentatge elevat d’aquests proveïdors són pimes que encara no estan preparades per a complir les pròximes regulacions. Per tal d’identificar les àrees en què podem oferir informació o formació, es distribueix un qüestionari que aborda aspectes claus com ara qualitat alimentària, qualitat nutricional, qualitat comercial, qualitat ambiental, qualitat social i governança. A partir de les respostes, cada proveïdor rep un informe personalitzat amb la seva valoració, comparacions sectorials, àrees de millora i contribucions als objectius de desenvolupament sostenible (ODS), a més d’enllaços a recursos d’interès.

“El projecte persegueix implantar, de manera efectiva, estratègies i pràctiques que millorin l’acompliment ambiental, social i de govern corporatiu en la cadena alimentària”.

La fase següent del programa se centra en la formació, i és en aquest punt on sorgeix el projecte FOODESG. Per mitjà d’aquesta nova iniciativa, busquem implantar, de manera efectiva, estratègies i pràctiques que millorin l’acompliment ambiental, social i de governança (ESG) en la cadena alimentària. Amb aquest objectiu, s’implementarà un pla d’acompanyament a les pimes basat en l’autodiagnòstic, la formació i el desenvolupament de fulls de ruta integrats en la seva estratègia, que els permetin activar accions i projectes concrets.

Continuem avançant junts en sostenibilitat i en millora contínua.