• El programa, amb continguts adreçats als centres escolars i les famílies, s’emmarca dins dels Compromisos per la salut i la sostenibilitat d’EROSKI

  • Compta amb el finançament del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030

  • El Programa educatiu en alimentació i hàbits de vida saludables (PEAHS) de la Fundació EROSKI ha estat guardonat amb nombrosos reconeixements, entre els quals “El Chupete”, del Festival Internacional de Comunicació Infantil, i el premi NAOS, que atorga el Ministeri de Sanitat i Consum

Un total de 2.110.000 escolars menors de dotze anys han participat fins ara en el Programa educatiu en alimentació i hàbits de vida saludable (PEAHS), que organitza cada any l’Escola d’Alimentació de la Fundació EROSKI des que es va iniciar el programa el 2012. Aquesta xifra equival al 72% de l’univers total d’escolars d’Infantil i Primària d’Espanya D’aquesta manera, EROSKI continua avançant en l’objectiu de prevenir l’obesitat infantil, una fita que forma part dels 10 Compromisos per la salut i la sostenibilitat que la Cooperativa va incorporar a la seva gestió l’any 2018.

“Després de dotze anys de recorregut, podem afirmar que el programa educatiu PEAHS és una iniciativa amb èxit, molt ben valorada tant pels escolars com pels docents i els pares. L’educació és la base per a avançar cap a una nutrició més sana, que eviti problemes de salut als infants i, a EROSKI, donem molta importància als programes educatius destinats a fomentar una alimentació saludable i a promocionar hàbits de vida saludable. Cal que siguem presents als centres escolars per divulgar pautes per a millorar la nutrició per mitjà de diverses iniciatives”, ha assenyalat Alejandro Martínez Berriochoa, director de la Fundació EROSKI.

El Programa educatiu en alimentació i hàbits de vida saludables (PEAHS) ha estat configurat per un comitè científic format per professionals de diverses disciplines: medicina i pediatria, nutrició i dietètica, psicopedagogia i pedagogia. Aquest curs, en què han participat 213.692 escolars de 2.352 centres educatius, ha comptat amb el finançament del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

Els continguts actuals del programa s’adrecen a escolars de Primària (6-12 anys) i d’educació Infantil (3-6 anys) de tots els centres escolars d’Espanya i pretenen formar l’alumnat en els elements bàsics d’una alimentació equilibrada, hàbits de vida saludables, el coneixement de productes locals, les dietes de diferents cultures del món i la sostenibilitat del planeta. A més de materials didàctics per als docents, s’hi ofereixen jocs interactius amb reptes i premis centrats en la promoció de l’alimentació equilibrada amb diferents nivells de dificultat adaptats a les franges d’edat de 6 a 8 anys, de 8 a 10 anys i de 10 a 12 anys. Els centres i les famílies poden accedir digitalment a descomptes, activitats experimentals i sensorials, jocs per a la classe i per fer en família i còmics dissenyats específicament per a cada nivell.

Un dels elements del programa que més bé valoren els professors i els escolars són els tallers presencials a les botigues EROSKI, on ensenyen els infants a comprar de manera saludable i responsable i a preparar receptes de cuina fàcils, divertides i saludables. Alguns dels tallers, com el Xef de la classe, s’imparteixen juntament amb el Basque Culinary Center. A més a més, UnicefWWF  i la Fundació Espanyola del Cor, entitats col·laboradores de l’Escola d’Alimentació d’EROSKI, han contribuït, al llarg d’aquests dotze anys de recorregut, a definir part dels continguts del programa.

Durant el curs passat, es van organitzar 555 tallers en botigues d’EROSKI, Caprabo i Vegalsa, en els quals van participar gairebé 12.000 escolars d’educació Infantil i Primària.

Reconeixements a la promoció d’hàbits saludables

El programa formatiu de la Fundació EROSKI per a promoure una alimentació més saludable disposa de nombrosos reconeixements. Per exemple, el premi “El Chupete” del Festival Internacional de Comunicació Infantil en reconeixement a la comunicació adreçada a menors; el premi NAOS que atorga el Ministeri de Sanitat i Consum en reconeixement a la seva aportació a la salut dels consumidors i a la difusió d’hàbits de vida saludables; el segell Gosasun d’Innobasque (Agència Basca d’Innovació); el premi Ciudadano en la categoria de Salut i Qualitat de Vida; el premi del Centre Català de la Nutrició (CCNIEC); i l’OCAREPremi  a la “Millor campanya de comunicació RSC amb societat civil”.

Compartir en: