Per cinquè any consecutiu, hem lliurat al costat de Basque Culinary Center els “Reconeixements EROSKI-BCC Onenak”, que premien talents joves que estan transformant la gastronomia des del compromís amb el producte local, la sostenibilitat i la innovació.

Aquest any, els reconeixements han recaigut sobre Esther Merino, pionera en begudes NoLo i fermentació artesanal; Lola Palacio, al capdavant del restaurant Alenda (Astúries), i Jon Iñaki Yurrebaso, del restaurant i hotel Mendi Goikoa Bekoa (Biscaia). Els seus projectes demostren que la tradició i la innovació poden anar agafats de la mà per construir una alimentació més saludable, conscient i arrelada al territori.

“Creiem que la tradició és una font d’inspiració per a construir el futur i, per això, reconeixem els qui conserven el millor de la nostra gastronomia i alhora s’atreveixen a imaginar el que ha de venir”.

A EROSKI innovem sense perdre de vista les nostres arrels, treballant braç a braç amb els nostres productors locals, amb els quals compartim una visió comuna: preservar la riquesa gastronòmica de les nostres regions, protegir la biodiversitat i mantenir vives les pràctiques tradicionals que formen part de la nostra identitat. Creiem que la tradició és una font d’inspiració per a construir el futur i, per això, reconeixem els qui conserven el millor de la nostra gastronomia i alhora s’atreveixen a imaginar el que ha de venir.

Vam celebrar aquest esdeveniment al Basque Culinary Center, al costat de representants institucionals, professionals del sector i mitjans de comunicació, en una jornada que ens inspira i reforça el nostre compromís compartit amb la gastronomia sostenible i amb les noves generacions que lideraran el seu futur.