• L’objectiu dels tallers “El Xef de la Classe” és ensenyar els nens i les nenes a comprar de manera saludable i responsable i a preparar receptes de cuina fàcils, divertides i saludables

  • Aquesta iniciativa s’emmarca dins del conveni subscrit entre EROSKI i el Basque Culinary Center

  • Els tallers són una de les activitats més ben valorades per docents i alumnes dins del Programa educatiu en alimentació i hàbits de vida saludable (PEAHS) que porta a terme l’Escola d’Alimentació de la Fundació EROSKI

  • Més de 2 milions d’escolars han participat en el programa des del 2012

La Fundació EROSKI i Basque Culinary Center (BCC) impartiran més de mig centenar de tallers presencials de cuina “El Xef de la Classe” a escolars del País Basc i de Navarra a les botigues EROSKI. L’objectiu és ensenyar els nens i les nenes a comprar de manera saludable i responsable i a preparar receptes de cuina fàcils, divertides i saludables.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del conveni renovat al juliol entre EROSKI i BCC pel qual es comprometen, entre d’altres, a sensibilitzar els joves sobre la importància d’una alimentació equilibrada i la seva relació amb la salut, a més de mostrar com es planifica una dieta equilibrada. Durant el curs passat, es van impartir 61 tallers en els quals van participar 1.128 alumnes de 32 centres educatius, quatre dels quals per a alumnes d’educació especial.

Els tallers “El Xef de la Classe” són una de les activitats del Programa educatiu en alimentació i hàbits de vida saludables (PEAHS) que porta a terme l’Escola d’Alimentació de la Fundació EROSKI, una de les més ben valorades per docents i alumnes. “L’educació és la base per a avançar cap a una nutrició més sana, que eviti problemes de salut als nens i les nenes. A EROSKI donem molta importància als programes educatius destinats a fomentar una alimentació saludable i a promocionar els hàbits de vida saludable. Per això, estem presents als centres escolars per divulgar pautes que millorin la nutrició per mitjà de diverses iniciatives”, ha assenyalat el director de la Fundació EROSKI, Alejandro Martínez Berriochoa.

Més de 2 milions d’escolars participants

L’Escola d’Alimentació de la Fundació EROSKI, que inicia la XIII edició del Programa educatiu en alimentació i hàbits de vida saludables (PEAHS) aquest curs escolar 2024-2025, es va engegar l’any 2012. Un total de 2.110.000 escolars menors de dotze anys hi han participat fins avui, una xifra que equival al 72% de l’univers total d’escolars d’infantil i primària d’Espanya. El curs passat, en què el programa va tenir el finançament del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, hi van participar 213.629 escolars de 2.352 centres educatius.

Els continguts del Programa educació en alimentació i hàbits de vida saludable (PEAHS) s’adrecen a escolars de Primària (6-12 anys) i d’Educació Infantil (3-6 anys) de tots els centres escolars d’Espanya i busquen formar l’alumnat en els elements bàsics d’una alimentació equilibrada, uns hàbits de vida saludable, el coneixement de productes locals, les dietes de diferents cultures del món i la sostenibilitat del planeta. A més de materials didàctics per als docents, s’hi ofereixen jocs interactius amb reptes i premis centrats en la promoció de l’alimentació equilibrada amb diferents nivells de dificultat adaptats als rangs d’edat de 6 a 8 anys, de 8 a 10 anys i de 10 a 12 anys. Els centres i les famílies poden accedir digitalment a contes, activitats experimentals i sensorials, jocs per a la classe i per fer en família i còmics dissenyats específicament per a cada nivell.

El Programa, que s’emmarca dins dels Compromisos per la salut i la Sostenibilitat d’EROSKI en la referència a la prevenció de l’obesitat infantil, l’ha configurat un comitè científic format per professionals de diverses disciplines: medicina i pediatria, nutrició i dietètica, psicopedagogia i pedagogia.

Les escoles interessades a participar en el PEAHS durant aquest curs s’hi poden inscriure per mitjà de la renovada pàgina web www.escueladealimentacion.es, l’adreça electrònica energiaparacrecer@escueladealimentacion.es o el telèfon 664 613 353 de dilluns a divendres de 9:00 h a 17:00 h.

Reconeixements a la promoció d’hàbits saludables

El programa formatiu de la Fundació EROSKI per a promoure una alimentació més saludable disposa de nombrosos reconeixements. Entre aquests, el Premi “El Chupete” del Festival Internacional de Comunicació Infantil en reconeixement a la comunicació dirigida a menors; el Premi NAOS que atorga el Ministeri de Sanitat i Consum en reconeixement a l’aportació a la salut dels consumidors i a la difusió d’hàbits de vida saludables, el Segell Gosasun d’Innobasque (Agència Basca d’Innovació), el Premi Ciutadà en la categoria de Salut i qualitat de vida, el Premi del Centre Català de la Nutrició (CCNIEC) i l’OCAREPremio  a la Millor campanya de comunicació RSC amb la  societat civil”.

Compartir en: