• Apel·la a la solidaritat dels clients per mitjà d’una donació voluntària al pas per la línia de caixes per ajudar a cobrir les necessitats bàsiques de la població afectada

  • L’import total que donin EROSKI i els seus clients es canalitzarà a la població afectada mitjançant la Creu Roja

  • EROSKI complementarà la recaptació de les donacions dels clients amb una aportació addicional

EROSKI ha engegat a tota la xarxa de botigues una campanya d’ajuda d’emergència per donar suport a les persones damnificades pel devastador terratrèmol que ha colpejat la regió de Marràqueix, al Marroc. Els clients podran fer un donatiu voluntari al pas per la línia de caixes per l’import que vulguin.

L’import total que donin EROSKI i els seus clients es canalitzarà per mitjà de la Creu Roja Espanyola, que s’ha posat a disposició de la Mitja Lluna Roja del Marroc per oferir suport a la població afectada, mitjançant l’enviament d’articles de primera necessitat, i també suport financer. Els equips de la Mitja Lluna Roja que es van desplegar immediatament al terreny continuen coordinats de manera estreta amb la Federació Internacional i les autoritats locals, a fi d’atendre la població afectada i de participar en les tasques de rescat, que són clau les primeres hores.

Segons les autoritats, ja hi ha més de 2.900 morts i els ferits superen els 5.500, d’ençà del terratrèmol de magnitud 6,8 graus. Els treballadors dels equips de rescat i les Forces Armades del Marroc continuen la recerca de supervivents entre els enderrocs dels edificis esfondrats arran del terratrèmol més mortífer que ha patit el país en sis dècades.

“La necessitat d’ajuda d’emergència davant d’aquesta situació devastadora ens insta a oferir als nostres clients la possibilitat de canalitzar la seva ajuda de manera urgent, sumada a la que oferim des d’Eroski en primera persona. La donació s’efectua al pas per caixa i per l’import que els consumidors estimin oportú. Accions com aquesta campanya són molt importants per a arribar on més falta fa i de la manera més ràpida possible. Estem segurs que, un cop més, els consumidors respondran a la crida”, ha declarat el director de Salut i Sostenibilitat d’EROSKI, Alejandro Martínez Berriochoa.

“Som davant el terratrèmol més potent que ha colpejat la zona en les últimes dècades. Gràcies al suport d’EROSKI i de la seva clientela, que sempre ens fa costat en situacions d’emergència, podem continuar treballant per assistir la població que més ho necessita, on sigui i quan sigui més necessari”, ha expressat Jaime Gregori, director de Captació de Fons, Aliances amb Empreses i Responsabilitat Social de Creu Roja Espanyola.

A la quantitat recaptada a les botigues amb les donacions dels clients, EROSKI hi farà una aportació addicional, que se sumarà als 10 milions d’euros que el grup destina anualment a contribuir en causes socials.

EROSKI, juntament amb els clients, i la Fundació EROSKI han fet donacions de més de mig milió d’euros durant les últimes campanyes solidàries activades per ajudar damnificats per desastres naturals i altres causes humanitàries a llocs com ara Haití (2010 i 2016), Llorca-Múrcia (2011), les Filipines (2013), el Nepal (2015), Síria (2015), Mallorca (2018), La Palma (2020) o la crisi d’Ucraïna (2022). L’última, d’enguany mateix, es va destinar a la població afectada pels terratrèmols de Turquia i Síria.

Compartir en: